Simon and Garfunkel estje

Sound of Silence - Horgas Eszter és Falusi Mariann

 

Fuvolán bármit el lehet játszani, állítja Horgas Eszter fuvolaművész.

Az esten a mára már klasszikusnak számító Simon and Garfunkel dalai ihlették meg a művésznőket és muzsikus társait. A 60-as évek két amerikai énekesének dalai, méltán lettek sorra Grammy díjasok. Olyan igényes pop zenét írtak, ami a ma emberét is megszólítja és lehetőséget ad egy izgalmas, mesés estét összeállni. A jól ismert dalokat, a zene és a képi világ segítségével virtuóz esté állították össze.

 

,,Az est több lesz, mint koncert: összművészeti produkcióval készülünk. Színészek is megszólalnak majd, és fontos szerepet kap a kivetítő. A ClassJazz Band-et is 'behülyítettem': a fiúk nemcsak zenélni, hanem vokálozni is fognak.

Mindig szól nálunk a zene, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy gyakran rakok be olyan dalokat, amiket gyerekkoromban sokszor hallgattam, például Simont és Garfunkelt is. Utolért a nosztalgia. Beszélgettünk Falusi Mariannal, és amikor szóba hoztam Simont és Garfunkelt, lelkesen azt mondta: ők nagyon jók! Akkor elkezdtem még intenzívebben hallgatni a dalaikat, és kiderült, hogy a szövegeik is szépek és aktuálisak. Kezdett összeállni a fejemben egy történet a dalokból” – mondja Horgas Eszter.”

 

Horgas Eszter elmúlt években olyan világsztárokkal dolgozhatott együtt mint Al Di Meola vagy Nathalie Cole. Évente közel 100 koncertet ad Magyarországon és külföldön, Rómától-Ljubljanáig, Mauritiustól-Mexicóig a világ számos színpadán. A legnagyobb klasszikusok műveit dolgozta át fuvolára. 2001 óta minden évben valami nagyszabású produkcióval lepi meg közönségét. 

Falusi Mariann a hazai zenei és színházi életünk, talán legsokoldalúbb művésze. Hangja ha kell öblösen zeng, vagy éppen megríkat. A legelismertebb művészek voltak társai, Presser Gábor, Bíró Eszter, Tompos Kátya, Sárik Péter és sokan mások. Horgas Eszterrel évek óta hatalmas sikereket élnek át: A hét boszorka, a Föld hangjai, a Gershwin-Bernstein Amerikában. 

Az esten a mára már nemzetközi hírű együttes a ClassJazz Band játszik.

Közreműködik:

Révész Richard zongora

Kaszás Péter dob, ének, vocal

Dajka Krisztián gitár, vocal

Hárs Viktor bass., vocal

Pusztai Csaba perc.

 

Eszter és Mari nem először állnak egy színpadon. Íme egy kis ízelítő a Föld hangjai c. koncerjükből

Hol van az Uránia Nemzeti Filmszínház?

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk