Duett - Sárik Péter és Gátos Iván estje

Gátos Iván - zeneszerző, zongorista és billentyűs
Sárik Péter - jazz zongoraművész, zeneszerző, tanár

Egy zeneileg mozgalmas évtizedben tanulták az alapokat, majd a számos új zenei műfajt teremtő kilencvenes években már maguk is aktívan voltak e gyarapodás részesei.

Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végeztek. Máig is tisztelik, és megidézik a zeneirodalom billentyűs hangszerekre írt örökségét, mindemellett napjainkra jól hallhatóan kialakult egyéni alkotói és előadói stílusuk.

 

 

Produkcióikat a műfaji és emberi érzékenység, a mindig jelen lévő igényesség, és minőség jellemzik. Koncertjeiken – legyen az egy trió, vagy akár egy nagyzenekari előadás – a harmónia nem csak, mint zenei alapvetés van jelen, zenésztársaik körében is ismert és elfogadott kiváló muzsikusok, közösségi emberek.

Munkásságukat remek kiadványok, emlékezetes koncertek, és évente gyarapodó zenei díjak kísérik. Nehezen hihető, de duóban még nem léptek fel, így egy igazi, jó ideig megismételhetetlen zenei csemegében lesz része a közönségnek.

A koncerten a klasszikus zongora mellett számos legendás billentyűs hangszert is megszólaltatnak, így például egy Hammond orgonát is.

A koncert programjában néhány mára már ikonikus zenemű mellett több saját szerzemény és először hallható improvizáció is szerepel. A rendhagyó esten képekkel, bejátszásokkal, és magukról mondott szavaik segítségével a közönség közelebbről is megismerheti napjaink két kiváló muzsikusát.

Hol van a Budapest Jazz Club?

Programjaink Május 29-én

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk