Csordás Klára és Nógrádi Gergely dalestje

Szeretsz engem? – Offenbachtól Bernsteinig

Közreműködik: Neumark Zoltán, zongoraművész 

 

Csordás Klára, Párizsban élő mezzoszoprán  sokirányú énekesi tapasztalata  művészi nyitottsággal párosul.  Operaénekesi pályafutását Bécsben kezdte, majd  Stockholmban folytatta. Fellépett egyebek mellett New Yorkban, Párizsban, Buenos Airesben, Frankfurtban és Tbilisziben. Opera- és dalénekesi repertoárján a legkülönbözőbb stílusokat képviselő művek férnek meg, nyelvi akadályok nélkül, hiszen Csordás Klára a magyar mellett 6 nyelven beszél, (angol, német, francia, svéd, spanyol,  olasz) és ezek mellett oroszul, lengyelül és norvégul, jiddisül is énekel. 

Nógrádi Gergely, a  budai Frankel Zsinagóga  főkántora, generációjának kiemelkedő tehetséggel megáldott művésze. 2015-ben Európa legjobb kántorhangjának választotta az Európai Kántorok Szövetsége. 2016-ban, amerikai koncertturnéja során a kitüntető “The Jewish Pavarotti” címet adományozták neki, 2017. februárban pedig A Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Nagykövete kitüntetést kapta meg, Washingtonban. Operaénekesként és kántorként bejárta a világot, és énekművészi pályája mellett sikeres íróként is elismert. 

 

 

A Szeretsz engem? című dalest, amelyet a Zsidó Művészeti Napokra állított össze a két kiváló művész, a Brodway és a West End világhírű zsidó zeneszerzőinek örökzöldjeiből áll.  Gershwin és Bernstein híres dalai mellett a Hoffmann meséi, a Koldusopera, a Hegedűs a háztetőn, a La Mancha lovagja, a Szépség és a szörnyeteg közismert slágerei hallhatók majd, amelyek minden korosztály számára vonzók. A koncert különlegességét a magas színvonalú előadásmód mellett az is fokozza, hogy a népszerű művek a zsinagóga falai között csendülnek föl, Neumark Zoltán zongoraművész kíséretével, aki az opera, az operett és  a musical világát épp úgy ismeri, mint az ősi, a liturgikus, és a modern zsidó zenét. Naumark Zoltán számos világhírű énekes partnereként nemzetközi ismertségre  és elismerésre tett szert.  

 

Hol van a Frankel Leó utcai zsinagóga?

Programjaink 14-én

  • 1

Információ: Zsimü jegyiroda, 1072 Budapest, Akácfa u. 47.

Telefon: 344 5409 - E-mail: info@zsidomuveszetinapok.hu

 

A Zsidó Művészeti Napok szervezője:

Kultúr Produkciós Iroda Nonprofit Kft.

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Hírlevél feliratkozás

* indicates required
 
 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk