Szirtes Edina Mókus és Keresztes Tamás estje

Ölelő koncert

Közreműködik: Mókus vonósötöse

 

Ahogy "Jiddise Mamme" a széltől is megóvja gyermekét, ahogy csecsemő korától élete végéig tartaná karjaiban, hogy semmi baja ne essék, hogy mindene meglegyen, így szeretnénk mi is az emberi szíveket ölelni, hogy senkinek, semmi baja ne essen, hogy vigasztaljunk, bátorítsunk...

Ehhez a legjobb társ a versekben rejlő sok szép gondolat.  A verseket, amelyeket eléneklünk, érző és gondolkodó géniuszok hagytak maguk után, és a mai napig rácsodálkozunk igazságukra, örökérvényűségükre  és vigasztaló hatásukra. 

 

 

Radnóti Miklós, József Attila és  Szép Ernő versei mellett  szeretnénk erre a koncertre olyan szövegeket is elénekelni, amelyeket az Édesanyák hagytak ránk, vagy az Ő varázslatos lényükről szól, vagy Őket ünneplik.   Ez alkalomból új hangszerelésben lesz hallható majd Presszer Gábor Mama című dala is. 

 

Szirtes Edina Mókushoz és vonósnégyeséhez Keresztes Tamás, a Katona József Színház nagyszerű művésze társul, aki több
hangszeren is virtuóz módon játszik, zenét szerez, hangszerel, és   ahogy Mókus, ő is remekül bánik a modern technika adta effekt/looper pedálokkal is.  

 

E két előadó izgalmas találkozása különleges élményt  ígér a Zsidó Művészeti Napok közönsége számára, hiszen első alkalommal láthatjuk őket együtt a színpadon, és egymást is inspiráló előadásukat. 

 

Hol van a Budapest Jazz Club?

Programjaink 14-én

  • 1

Programok a Budapest Jazz Club-ban

  • 1

Információ: Zsimü jegyiroda, 1072 Budapest, Akácfa u. 47.

Telefon: 344 5409 - E-mail: info@zsidomuveszetinapok.hu

 

A Zsidó Művészeti Napok szervezője:

Kultúr Produkciós Iroda Nonprofit Kft.

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Hírlevél feliratkozás

* indicates required
 
 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk