Pesti éjszakák

Budapest Bár

Kuplék, sanzonok ismert magyar zsidó dalszerzők slágerei

 

Közreműködik: Farkas Róbert vezetésével a Budapest Bár zenekar 

 

Énekesek: Behumi Dóri, Frenk, Lovasi András, Németh Juci 

Fotó: Ruthe Zuntz

 

Vendégek: Jordán Adél, Ónodi Eszter színművészek

Fotó: Nánási Pál

 

Május 13-án, különleges koncertet ad a Budapest Bár a Zsidó Művészeti Napok keretében. A Pesti éjszakák című előadás vendége a Katona József Színház két csodálatos színésznője lesz: Jordán Adél és Ónodi Eszter.  Az este folyamán a zenekar megidézi a régi pesti éjszakák hangulatát: bohém mulatságokról, szerelmekről, szomorúságról és boldogságról szólnak majd a dalok.  Az idén 10 éves, sokszínű zenekar örömzenéjében korok, kultúrák és stílusok találkoznak. Mesterien hangszerelt cigányzenekar kíséri a kitűnő énekeseket a szívbemarkoló és szívderítő dalok előadásában. A Budapest Bár - örömforrás nyitott füleknek!  

 

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életbentartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák, stílusok és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. 

 

 

Szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozása kitűnő zenészek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek varázslatos előadásában. A 2007-ben eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár mára Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője lett. A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei a 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra - ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

 

A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Hatalmas repertoárjuk mára már nagyon eklektikus – magyar és külföldi dalok mindenféle műfaját feldolgozták „budapestbárossá”.  

 

 

 

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Akár egy gyönyörű hegedűszólótól, akár egy emléktől, akár egy elkapott pillantástól, akár egy ismerős daltól, akár a hangulattól – a libabőr garantált! 
 

A Budapest Bár zenekar:

 

Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd
 (bőgő),
Kisvári Ferenc (dob)

  

Énekesek:

 

Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András és Frenk. 

 

 Vendég:

 

Jordán Adél és Ónodi Eszter

 

 

 

www.budapestbar.hu

 

www.facebook.com/budapestbarband

 

www.youtube.com/budapestbar

 

https://instagram.com/budapest_bar

 

https://twitter.com/budapestbar

 

 

 

Hol van a MOMkult Színházterem?

Programjaink 13-án

  • 1

Programok a MOMkult Színházterem-ben

  • 1

Információ: Zsimü jegyiroda, 1072 Budapest, Akácfa u. 47.

Telefon: 344 5409 - E-mail: info@zsidomuveszetinapok.hu

 

A Zsidó Művészeti Napok szervezője:

Kultúr Produkciós Iroda Nonprofit Kft.

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Hírlevél feliratkozás

* indicates required
 
 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk