Horváth Kornél és Dörnyei Gábor

tHUNder Duo

Horváth Kornél – ütőhangszerek

Dörnyei Gábor  - dobok

 

Horváth Kornél és Dörnyei Gábor több, mint 12 éve játszanak együtt.  Azóta számos hazai és külföldi fellépésen, amerikai turnén vannak túl. Amerikában nem csak koncerteztek, hanem hangszerbemutató kurzusokat is tartottak. Koncertfilm-felvételük 2011 végén - Európából is rendhagyó módon, Magyarországról pedig abszolút elsőként - bekerült  az amerikai Hudson Music kiadó kínálatába.

Az amerikai terjesztéssel kapcsolatban Rob Wallis, a Hudson Music társalapítója és társelnöke elmondta: "Nagy hatással volt ránk Kornél és Gábor meglepetésszerű, egyedi és kreatív játéka. Az amerikai fülek számára szokatlan európai perspektíva és nemzetközi zenei repertoár olyan profizmussal társul, ami bármelyik New York-i vagy Los Angeles-i stúdióban megállja a helyét. Kornél érzékenysége, kuriózumnak számító technikája, Gábor élvezetes ritmus- és lenyűgöző szólójátéka együtt igazán különleges és inspiráló."

A tHUNder Duo mára kivívta az európai és tengerentúli szaksajtó elismerését. "Komplex, exotikus, mesteri, izgalmas. Mindenkinek látnia kell, hatalmába kerít a művészetük." - ajánlja a páros kiadványát ötcsillagos kritikájában a RHYTHM Magazine - az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban eladott dobos magazinja. A Drummer Magazine kettőjük dallamos és interaktív játékát emeli ki. A Drumm Channel pedig nemrég háromnegyed órás filmfelvételt készített velük. Horváth Kornél ütőhangszeres művészt 2016-ban a rangos RHYTHM Magazin a világ legjobb ütőhangszeres művészének választotta.  

Rendhagyó előadásban lesz része a Columbus Jazzklub közönségének a Zsidó Művészeti Napokon, mivel a koncertprogram után kötetlen beszélgetésre és szakmai bemutatóra is sor kerül az ütőhangszerek iránt érdeklődő közönség számára.

 

HORVÁTH KORNÉL

 

A Kossuth-díjas ütőhangszeres Horváth Kornél a magyar jazz élet meghatározó alakja, egyedülálló játékstílusáért a világ legjobb ütőhangszeresei között tartják számon. A Trió Stendhal-lal lett országosan közismert zenész, első jelentős nemzetközi sikerét 98-ban a lipcsei jazzfesztiválon aratta a Lantos Zoltán Mirrorworld Quartettel. Azóta folyamatosan turnézik itthon és külföldön, állandó és alkalmi formációkkal. 2000-től rendszeres meghívásoknak tesz eleget, ahol hazai, európai, s amerikai főiskolákon és egyetemeken tart bemutató előadásokat, workshopokat. Számos rangos fesztiválra kapott meghívást, fellépett több mint 20 európai országban, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Indiában és Észak-Afrikában. Legújabb CD-je a gitárvirtuóz brazil Alegre Correaval közösen készített duólemez, Songs of Moment címmel.

2016-ban a rangos RHYTHM Magazin a világ legjobb ütőhangszeres művészének választotta.  

 

DÖRNYEI GÁBOR

 

A Londonban élő Dörnyei Gábor szintén a hazai könnyűzenei és ütősélet egyik meghatározó személyisége. Közreműködött Arany és Platina lemezeken, a Walt Disney Co. stúdiófelvételein, kiadott két sikeres multimédiás szólóalbumot, valamint egy koncert DVD-t. Jelenleg a londoni West End egyik legrégebben, 10 éve telt házzal futó Queen - We will rock you darabjában játszik, a londoni Kortárs Zeneművészeti Akadémián tanít, Európa legnagyobb zenei iskoláiban tart dob-mesterkurzusokat, Andy Whitmore-ral az Atomic Kitten, a Kool and the Gang és Dannii Minogue producerével dolgozik együtt. Magyarországi elismerései mellett (Az év Dobosa, Emerton Díj, Arany Dobverő Díj, Magyar Rádió Dobosa, stb.) 2010-ben az angol RHYTHM Magazine a "Világ 10 legjobb fiatal dobosa" közé választotta.

 

http://www.thunderduo.com

http://www.gabordornyei.com

http://www.kornelhorvath.com

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fmdUx5-qUqs 

 

Hol van a Columbus Hajó?

Programjaink 8-án

  • 1

Programok a Columbus Hajón

  • 1

Információ: Zsimü jegyiroda, 1072 Budapest, Akácfa u. 47.

Telefon: 344 5409 - E-mail: info@zsidomuveszetinapok.hu

 

A Zsidó Művészeti Napok szervezője:

Kultúr Produkciós Iroda Nonprofit Kft.

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Hírlevél feliratkozás

* indicates required
 
 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk