GAGA-kurzus • DART • Guy & Yaniv Duo

18:30 GAGA-kurzus Yaniv Avraham vezetésével (IL)

 

Yaniv Avraham a Karmi Machol Karmiel Néptánc Akadémián és együttesnél kezdett táncolni, majd tovább folytatta a tanulmányait. 1999-2001-ig a Mate Asher of Performing Art-on (MASPA,) illetve emellett a Kibbutz Contemporary Dance Company-nál a Kibbutz Ga’atonban. 2001. júniusában a Batsheva Esnemble tagja lett, majd 2003-ban felkerült a Batsheva Dance Company-ba, ahol 2010. júliusáig táncolt. A Batsheva Dance Company-nál többek között együtt dolgozott: Ohad Naharinnal, Sharon Eyallal és Mats Ekkel. Az elmúlt években egykori Batshevás táncművészek- Noa Zuk, Gili Navot- darabjaiban is fellépett. Az Izraeli Kulturális és Oktatási Minisztérium és az Amerika- Izrael Kulturális Alap is kitüntette táncművészeti díjjal.

 

Yaniv számos darabot készített a Batsheva Dancers Create sorozatba 2004 és 2010 között. Mióta a társulattól eljött, koreografált a MASPA-nak, a Florida Egyetemnek, és szólóival - Somersault (2013) több neves fesztiválon is bemutatkozott: a Suzanne Dellal Center-ben, Tel Avivban, Amsterdamban a Dance Makers fesztiválon, Reggio Calabriaban az MDF-en. Yaniv Izraelben. Nemzetközileg is oktatja Ohad Naharin mozgásnyelvét, a Gagát nem csak táncművészeknek, valamint Ohad repertoárját is tanítja világszerte, többek között a Carte Blanche-nál, a Les Grands Ballets Canadien-nél, és a  Cullberg Ballet-nél, valamint egyetemeken, ahol működik táncos szak,  a University of Florida, Jacksonville University, Tisch (NYU), és University of Southern Florida. Emellett mesterkurzusokat tartott Ausztráliában, Szingapúrban, Japánban, Oroszországban, Szerbiában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban. Mindemellett a MASPA művészeti vezetője.

 

20:00  DART Társulat:  MAL 

 

Charles Baudelaire “A romlás virágai” (Les Fleurs du mal) c. verseskötetéből inspirálva, valamint a két alkotó saját tapasztalataiból merítve igyekszik a mai társadalmi és annak az adott hatalmi rendszerhez való viszonyára reflektálni. A darab egy belső romlási folyamatot mutat be, amely tudattalanul ugyan, de elkerülhetetlen következménye egy hamis valósághoz való ragaszkodásnak, valamint megjeleníti az ember önnön morális szabályrendszerét, és a rá nehezedő külső nyomás harcát. Mindezt az előadók könnyed és látszatra felszínes atmoszférában igyekeznek előadni, és tükörképet mutatni a minket körülvevő máz illúziójának. 

Alkotók és előadók: Nagy Emese, Simet Jessica

 

Zene: Frank Bretischneider / Kutiman

 

20:20 Guy & Yaniv Duo (IL)

 

Something From Nothing

 

We are space 

We ride together 

Thank you for understanding 

Tonight we alright 

Focus fights, working with passion 

when it becomes so important that it's not relevant anymore.

 

 

 

Tel Aviv party

 

 DJ-je Guy Shomroni

 

Guy 2001-ben kezdett táncolni a Batsheva Ensemble-ben és 2004-ben csatlakozott a Batsheva Dance Company-hoz, ahol többek között együtt dolgozott: Ohad Naharinnal, Sharon Eyallal és Yasmeen Godderrel. A Batsheva éves programjára, a Dancers Create estekre 10 különálló rövid darabot készített. 2013-ban Ohad Naharin asszisztenseként működött közre a The Hole,  majd 2015-ben a Last Work című egész estés alkotásokban.

2012-ben kilépett az együttesből és Yaniv Avrahammal, régi kollégájával, aki szintén Batsheva táncos volt, két projektet is készítettek. 2014-ben egy duettet, amelyet ők táncolnak, és a Zira Fesztiválon mutatták be Jeruzsálemben Kuntz néven, és ugyan ebben az évben novemberben mutatták be Vellum című darabjukat, 8 táncossal Moszkvában.  2015-ben Guy ismét Ohad Naharin asszisztenseként vitte  színpadra a Minus 16 darabot a Nürnberg-i balettnek Zürichben. 2002 óta nemzetközileg oktatja a Gaga technikát. Emellett Guy aktiv DJ-ként is jelen van Tel Aviv színes party szférájában, klubbokban, bárokban is játszik, valamint rendszeres DJ-je a Batsheva Dance Company által rendezett "Sessions" eventeknek.

 

 

 

 

Hol van az Izraeli Kulturális Intézet?

Programok az Izraeli Kulturális Intézet-ben

  • 1

Információ: Zsimü jegyiroda, 1072 Budapest, Akácfa u. 47.

Telefon: 344 5409 - E-mail: info@zsidomuveszetinapok.hu

 

A Zsidó Művészeti Napok szervezője:

Kultúr Produkciós Iroda Nonprofit Kft.

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Hírlevél feliratkozás

* indicates required
 
 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk