Tolerancia két részben

Szép jó estét, Mr. Green!

 

Jeff Baron: Szép jó estét, Mr, Green!

 

A Veres1Színház vendégjátéka

 

Szereplők: 

 

Mr. Green – Székhelyi József

Ross Gardiner – Pál Tamás 

Fordította: Esze Dóra

Látvány: Gedeon Boróka

Rendező: Molnár Kristóf

 

Egy átlagos New York-i napon a 86 éves Mr. Green lelép a járdáról és Ross Gardiner autója kis híján elgázolja. A fiatalembert gondatlan vezetésért hat hónapnyi társadalmi munkára ítélik, amelyet balszerencséjére épp Mr. Green-nél kell letöltenie: hetente egyszer meg kell látogatnia öreg áldozatát, hogy gondoskodjon róla. A kényszer szülte vizitek természetesen egyik félnek sincsenek ínyére, amelyek remek helyzetkomikumokra adnak lehetőséget a mogorva, szűkszavú özvegyember és a dinamikus fiatal irodista között. A hetek múlásával persze megolvad az a bizonyos jég. Miközben vélemények ütköznek családról, hagyományról, vallásról, a két férfi rég elhallgatott titkokat is megosztanak egymással. És mindez olyan elbűvölő formában történik, hogy a darab végére már nem csak a nevetéstől csordul ki a néző könnye...

 

Jeff Baron díjnyertes komédiáját 22 nyelvre fordították le, s a világ 46 országában már több mint 500 alkalommal mutatták be. A Szép jó estét, Mr. Green! magával ragadó színmű, amely egyszerre szívhez szóló és önfeledten szórakoztató. 

A darab páratlan lehetőségeket rejt a színészek számára: mindkét szerep igazi jutalomjátékkal ér fel. A zsémbes-vonalas Mr. Green alakjában a Jászai Mari-díjas Székhelyi József, Ross Gardiner szerepében pedig Pál Tamás készülhet a nézők kegyeinek elnyerésére.

 

 

 

Székhelyi József

 

1971-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Karrierje a kecskeméti Katona József Színházban indult, és a Madách-ban folytatódott. 1979–ban átszerződött a Nemzeti Színházba, 1983-ban újból a Madách Színház, 1992 és 1994 között az Arizona Színház, majd 1994-ben a Soproni Petőfi Színház tagja lett. Dolgozott a Nemzeti/Pesti Magyar Színházban, a Mikroszkóp Színpadon, a Szegedi Nemzeti Színházban, melynek 2003 és 2008 között az igazgatója volt. A Jászai Mari-díj, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje, a Thália-gyűrű és a Bartók-díj tulajdonosa. 35 filmben szerepelt. Színpadon a Hamlettől a Rettegi Fridolinig megközelítőleg 300 szerep és 25 rendezés van a háta mögött. Nős, hat gyermeke és négy unokája van. 

 

Pál Tamás

 

16 éves kora óta játszik színpadon, kezdetben a Földessy Margit vezette IBS Színpad deszkáin többek között a Képzelt riportban, a Szentivánéji álomban, a Van, aki forrón szereti-ben, a Hajmeresztőben,  A vád tanújában és a Fame-ben láthatta a közönség. A Megasztár II. szériájának döntőseként ismerte meg az ország, de a színjátszást is folytatta. Gödöllőn a Made in Hungária és a Légy jó mindhalálig című darabokban, a Veres 1 Színház Ne most, drágám! és az Eltüsszentett birodalom című produkcióiban, Budapesten pedig az RS9 Színházban a Dark Play és a Kéretik elégetni című előadásokban látható. Kellemes, mély hangját a szinkron szakma is felfedezte.

 

Az előadást támogatja az El Al Légitársaság

 

Hol van a Bethlen Téri Színház?

Programok a Bethlen Téri Színház-ban

  • 1

Információ: Zsimü jegyiroda, 1072 Budapest, Akácfa u. 47.

Telefon: 344 5409 - E-mail: info@zsidomuveszetinapok.hu

 

A Zsidó Művészeti Napok szervezője:

Kultúr Produkciós Iroda Nonprofit Kft.

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Hírlevél feliratkozás

* indicates required
 
 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk