Budapest Bár

Fellép a Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Szalóki Ági, Fekete László főkántor, Frenk, Kiss Tibor

 

 

A Budapest Bár „klezmeres kalandja" 2014.májusában kezdődött, a Győri Öt Templom Fesztiválon, majd folytatódott ugyanabban az évben a Zsidó Nyári Fesztiválon, Budapesten. Farkas Róbert és zenésztársai annak idején azért örültek a felkérésnek, mert a klezmer zene lüktetése, zeneisége és lelkülete közel áll a cigányzenekarhoz. A műfajt annyira megkedvelték, hogy 2015. májusában Klezmer címmel lemezt adtak ki, amelynek előkészületeikor dolgoztak először együtt Fekete Lászlóval, a Dohány utcai zsinagóga főkántorával. 

 

A Zsidó Művészeti Napokon a Budapest Bár koncertjét azok is élvezhetik, akik a klezmert szeretik, és azok is, akik a Budapest Bár által felelevenített régi pesti dalok miatt jönnek el az előadásra:  az est első felében ugyanis klezmert, a másodikban pedig a népszerű pesti dalokat játssza a zenekar. Külön öröm, hogy Szalóki Ági, aki az első években tagja volt a Budapest Bárnak, erre az alkalomra újra visszatér. A zenekar ezen az estén először lép fel a Liszt Ferenc Zeneakadémián. Nagy odaadással készülnek a rajongóik és a tekintélyes intézmény közönségének meghódítására.

 

 

  

 

Információ: Zsimü jegyiroda, 1072 Budapest, Akácfa u. 47.

Telefon: 344 5409 - E-mail: info@zsidomuveszetinapok.hu

 

A Zsidó Művészeti Napok szervezője:

Kultúr Produkciós Iroda Nonprofit Kft.

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Hírlevél feliratkozás

* indicates required
 
 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk